Tollat, ceruzát elő! – Vesd papírra álmaid kukásautóját!

Tollat, ceruzát elő! – Vesd papírra álmaid kukásautóját!

2015. június 12.

FKF pályázatIdén is meghirdette a már évek óta népszerű Gyermekrajz- és Szépírói pályázatát az FKF Nonprofit Zrt. A megmérettetés keretében a kreatív és alkotni vágyó, esetleg írást kedvelő gyerekek megformálhatják, képszerűvé tehetik, „leírhatják” a számukra kedves kukásautó alakját, ábrázolhatják azt munka közben, vagy bármilyen más helyzetben. A nyári szünidő kiváló alkalmat ad erre, a beküldési határidő ugyanis 2015. október 31.

Rajzolj, fess, vagy készíts montázst!

A Gyermekrajz-pályázaton ilyen jellegű alkotásokat várnak. Készítés közben ne feledkezz meg a környezetvédelemről, valamilyen módon ez is jelenjen meg a munkádon.

A megmérettetésre óvodás, alsó és felső tagozatos iskolás gyerekek alkotásait várják, amelyeket többek között Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára értékel majd.

Fődíjat három alkotás készítője kap majd, az ő munkáik kukásautók oldalára kerülnek. Ezen kívül mind a nyerteseket, mind pedig a különdíjasokat FKF-es ajándéktárgyakkal, valamint rajzkészlettel és vázlattömbbel jutalmazzák. A nyertes pályaműveket megjelentetik az FKF Nonprofit Zrt. honlapján és Facebook-oldalán is.

Írj verset, mesét, novellát, elbeszélő költeményt vagy dalszöveget!

A Szépírói pályázatra alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok műveit várják. Itt a kiváló alkalom az írói tehetség kibontakoztatására: azt kellene megmutatnod, hogyan képzeled el a közkedvelt hulladékszállító járművet, valós vagy kitalált történetbe ágyazva, miközben szem előtt tartod a környezetvédelem fontos ügyét.

A zsűri elnöke Csukás István, Kossuth-díjas író lesz. Ezen a pályázaton összesen kilenc fődíjat ítélnek oda, az ő jutalmuk FKF-es ajándéktárgyak, valamint írókészlet és könyvcsomag lesz. Emellett oklevelet kapnak, és a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes kiadványba (album), amelyben a gyermekrajz-pályázat nyertes alkotásai is szerepelnek, illusztrációként.

Természetesen a nyertes írásműveket szintén közzéteszik az FKF Nonprofit Zrt. honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Díjátadó decemberben

A pályázatokkal az FKF Nonprofit Zrt. a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez kíván hozzájárulni, valamint a programokon keresztül a környezettudatos gondolkodásra szeretné nevelni a felnövekvő generációkat. A pályamunkákat 2015. október 31-ig várják, a díjátadó pedig 2015 decemberében lesz a MikulásGyárban.

A részvételi feltételeket, elérhetőségeket és egyéb tudnivalókat a pályázatok kapcsán az FKF Nonprofit Zrt. honlapján megtalálod.

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.