SUSCO Budapest: A víz, az energia és az élelmiszer a fenntarthatóság kulcsa

SUSCO Budapest: A víz, az energia és az élelmiszer a fenntarthatóság kulcsa

2014. július 31.

SUSCO Budapest KonferenciaMit jelent a fenntarthatóság elméletben és a gyakorlatban? Miért a víz, az energia és az élelmiszer a fejlődés kulcsa? Milyen jogi és gazdasági intézkedések segítik és segíthetik elő az elmozdulást ebbe az irányba regionális és hazai szinten?

Neves szakemberek válaszolnak ezekre és az ehhez hasonló kérdésekre, valamint problémákat vetnek fel és megoldási javaslatokat is bemutatnak a SUSCO Budapest nemzetközi fenntartható fejlődési konferencián.

susco_logo

Az eseményt az Antall József Tudásközpont szervezi 2014. október 2-3-án, Budapesten, a Millenárison. A konferencia fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

A kétnapos rendezvény az általános céloktól és az első lépésektől a konkrét megvalósításig, a szavak tettekre váltásáig öleli fel a fenntartható fejlődés témakörét. A program arra világít rá, hogy a fenntartató fejlődés nemcsak környezetünk védelmét jelenti, lényege ugyanígy az esélyegyenlőségre törekvés, vagy például a mindenki számára elérhető minőségi közoktatás.

Ezek azok az alapvető célok, amelyek elérésétől a jövőben jobban érezzük majd magunkat szűkebb és tágabb környezetünkben. A konferencia pedig arra a kérdésre keresi a választ, hogyan érjük el ezt az állapotot? Hogyan tegyük meg az első lépéseket egy fenntartható világ felé?

… és akik a válaszokra rávilágítanak:

Kőrösi Csaba, magyar ENSZ-nagykövet

Salgó István, a BCSDH (Business Council on Sustainable Development in Hungary) elnöke

Vladimir Olegovich Rakhmanin, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének Európai és Közép-Ázsiai igazgatója

Bedrich Moldan, a Cseh Köztársaság korábbi környezetvédelmi minisztere

Szöllősi-Nagy András, az UNESCO Víztudományi Intézetének rektora

Joppe Cramwinckel, a WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) Vízügyi Programjának igazgatója

Pogány Éda, a Coca-Cola Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója

Donna Darzentas, a MOL-csoport képviselője

Dr. Szabó Marcel, A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.

A konferenciáról bővebb információ itt olvasható, és szintén itt regisztrálhat bárki a rendezvényre.

Konferencia

A konferenciához a közönség számára ingyenes SUSCO Expo kapcsolódik, ahol a látogatók a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett szervezetek és cégek érdekes és fontos innovációit ismerhetik meg közvetlen közelről.

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.