Készül már a filmed? Novák Péter tanácsai a pályázóknak

Készül már a filmed? Novák Péter tanácsai a pályázóknak

2016. április 19.

novákkép2

Az OKTF NHI Filmpályázatának zsűritagja, Novák Péter, ahogy magáról állítja: ökohisztérikus állapotba kerül, ha a környezetvédelem, a környezettudatosság a tét. Szerinte, ha nem változtatunk szokásainkon és nem fogjuk vissza magunkat, akkor leszünk csak igazán nagy bajban! Ezért is tartja fontosnak a filmpályázatot, amelyre provokatív, progresszív és kreatív filmeket vár az alkotóktól.

„Igyekszem, hogy csak szavakban radikalizálódjak. Viszont szervezeti szinten a kuratóriumi okoskodástól a kétkezi munkáig mindent vállalok” – mondja a színész, rendező. „Szelektív gyűjtés, energiatakarékos izzók, napkollektor, esővíz hasznosítás, bringa, nagyjából ennyi. És? Mindenek előtt tudatos fogyasztás, amit szinte mindenki megengedhet magának. Sőt, felszabadult materiális eszközeivel akár a rászorulókat is támogathatja!” – teszi hozzá.

Mutasd meg kameráddal, hogy ha tiéd a jövő, nem mindegy, milyen bolygót örökölsz!

Van egy jó ötleted vagy bevált szokásod? Forgasd le és küldd el nekünk, Te hogyan óvod a környezeted! Cserébe nem csak élhetőbb környezetet, de értékes ajándékokat is kaphatsz.

„Nem baj, hogy nem vagy profi!” – szól Novák Péter felhívása.

Ez persze nemcsak a filmezésre, hanem a környezettudatos életvitelre is igaz. Hiszen az sem születik velünk, azt is meg kell tanulnunk. Közös érdekünk, hogy élhetővé tegyük bolygónkat nem csak a magunk, hanem az eljövendő generációk számára is.

 

Mi lesz a legfontosabb értékelési szempont Novák Péternél?

„A hatásfok, azaz a kiváltott érzelmi, tudati impressziók. Nota bene minden önkifejezésnek ez volna tétje… Hát még ilyen témában! Szóval maradok a jól bevált katarzis élménynél, mint egyetlen innovatív reakciónknál a változás reményében. A többi úgyis közhely és statisztika.”

 

Ne feledd tehát, légy provokatív, progresszív és HOZZ KI TÖBBET KEVESEBBŐL!

további cikkek

Több mint 5000 m3 hulladéktól tisztultak meg nemzeti parkjaink 2021. július 30. TMOP
Zöld hulladék: illegális lerakás helyett legális felhasználás 2021. július 30. TMOP
Szó szerint gyilkolhat a műanyaghulladék az erdőben 2021. július 29. TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.