Használj bevásárlólistát – megtakaríthatsz időt, pénzt és energiát

Használj bevásárlólistát – megtakaríthatsz időt, pénzt és energiát

2013. december 12.

Zöldlista bevásárlólista karácsonyi bevásárlásÖsszeszámoltad már mennyi felesleges ruhát, cipőt, táskát, konyhai edényt, mindenféle kütyüt vásároltál össze vagy kaptál feleslegesen, amelyek előbb vagy utóbb a kukában vagy a szekrény mélyén végzik? Ha nem, itt az ideje!

Keresd a Zöldlista hoszteszeket december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban, és tudj meg többet a tudatos vásárlásról!

Ha összeadod az árukat, biztosan kapsz majd egy kisebb sokkot: meglátod, mennyi pénzt költöttél el vagy költöttek el mások olyan ruhadarabokra és egyéb tárgyakra, amelyeket TE egyáltalán nem használsz! Ez nem lesz jó érzés – pláne ha van olyan dolog, amire éppen most vágysz, de nincs módod megvenni magadnak.

Ebben a pillanatban azonban – még mielőtt teljesen leírnád magadat önmagad előtt – értékeld más szempontból is az eredményt! Nézzük a dolgok pozitív oldalát: megtakaríthatsz pénzt, hogy megelőzd a hasonló eseteket (így mindig lehet kereted arra, amit éppen szeretnél), és a körülötted keletkező hulladék mennyiségét csökkented.

Mobil bevásárlólista Zöldlista karácsonyi bevásárlásEgy BEVÁSÁRLÓLISTA csodákra képes. Ha eltervezed előre, hogy mit akarsz venni – például másoknak karácsonyi ajándékba vagy egyszerűen csak magadnak otthonra -, és úgy indulsz neki a bevásárlásnak, hogy a listádhoz tartod is magad, garantáltan nem kerül felesleges dolog a kosaradba, majd onnan egyszer csak a szemetesbe. Ez mindössze elhatározás kérdése, és meg fogod látni, hogy a bevásárlólista valóban egy remek dolog!

Ha kizárólag a listádon szereplő termékeket keresed az áruházakban, akkor nem kóvályogsz hosszú időn keresztül cél és eredmény nélkül üzletről üzletre, hogy egyszer csak azon kapd magad, hogy megint elszúrtad az időt valamivel, a gyerek az oviban maradt, nincs vacsora az asztalon, nem indítottad el a mosógépet…

Ha maradsz a bevásárlólistádnál és nem fáradsz bele az üzletek közötti bolyongásba, több energiád lesz este végighallgatni a párodat, és a gyerekeket is lesz erőd kifaggatni, hogy mi történt velük aznap az óvodában, iskolában.

Zöldlista bevásárlás pénztárcakímélőVégül, de nem utolsósorban, a pénztárcádat is kíméled pusztán azzal, hogy nem veszel meg mindent, amit hirtelen szemed-szád megkíván – ezt hívják impulzusvásárlásnak. Az így megspórolt pénzt fordíthatod olyan dogokra, amelyekre valóban szükséged van, vagy gyűjtögetheted egy-egy kisebb-nagyobb álmod megvalósítására.

Hogy a bevásárlólistán kívül mivel tudod még a hulladékok keletkezését megelőzni és energiát, időt és pénzt megspórolni, kiderül a Zöldlista – vásárló program keretében az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Részletekért kattints a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalra!

Zöldlista logó

további cikkek

Több mint 5000 m3 hulladéktól tisztultak meg nemzeti parkjaink 2021. július 30. TMOP
Zöld hulladék: illegális lerakás helyett legális felhasználás 2021. július 30. TMOP
Szó szerint gyilkolhat a műanyaghulladék az erdőben 2021. július 29. TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.