Európai felmérés: hogy állunk a hulladék-kérdéshez?

Európai felmérés: hogy állunk a hulladék-kérdéshez?

2015. december 15.

Európai Kérdőív - HulladékAz Európai Bizottság felkérésére idén is részt vesz Magyarország abban a közvélemény-kutatásban, amely azt hivatott felmérni, mennyire és hogyan érzékeljük a hulladékokkal kapcsolatos problémákat, mennyire ismerjük és használjuk ki a rendelkezésünkre álló lehetőségeket a hulladékok keletkezésének megelőzése, a tárgyak újrahasználata és a hulladékká vált anyagok újrahasznosítása érdekében.

A felmérést 2013 óta minden évben elvégzik, annak érdekében, hogy lássák, hogyan alakulnak, változnak a témához kapcsolódó ismeretek és az ehhez való hozzáállás. A magyar nyelvű kérdőív kitöltése általában 5, ha nagyon gondolkodunk a válaszokon, akkor legfeljebb 10 percet vesz igénybe. A válaszadás természetesen anonim módon, név nélkül történik. A kérdőívet január végéig lehet kitölteni.

Sikeres regisztrációAz összesen 7 nyelven zajló európai kutatásban olyan kérdésekre várják a választ, hogy mennyire érezzük magunkat jól informáltnak hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, problémának érzékeljük-e a hulladék keletkezését, és arra is rávilágít a kérdőív, hogy mit tehetünk a mindennapi döntéseinkkel annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, és minél optimálisabban használjuk a rendelkezésünkre álló erőforrásokat.

Ahhoz, hogy hazánkról is értékelhető eredményt és hiteles képet kapjanak Brüsszelben, minél többen el kell, mondjuk, hogyan látjuk ezt a témakört.

Válaszolj Te is a kérdéseikre, járulj hozzá a hazánkat bemutató kép kialakításához, és ahhoz, milyen irányban folytatódjon a szemléletformálás Európában!

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.