Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ)
A KÖTHÁLÓ 18 tagszervezete lakossági panaszok kivizsgálását vagy eljárásbeli segítségnyújtást, illetve életmód tanácsadást, környezetbarát termékbemutatót és ökolábnyom-számítást végez. A szövetség munkáját egy kisfilm mutatja be a honlapján.
Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért (Miskolc)
A szervezet célja a fenntartható fejlődés szellemiségének terjesztése, az ökológiai kultúra fejlesztése, a globális szemléletre való nevelés, s mindezeken keresztül a fenntartható fejlődés gyakorlati alapjainak kidolgozása és megvalósulásának elősegítése. Az intézet nyáron gyermektáborokat is szervez, Gömörszőlősön oktatóközpontot tart fenn.
Levegő Munkacsoport (Budapest)
Levegő, klima, energia, szennyezések.Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szövetsége, mely 2009-ben 130 tagot számlál. Kiemelt területe a zöld államháztartási reform, a levegőminőség-védelem, közlekedés, vegyianyagpolitika és környezettudatos szemléletformálás. Hírlevele a Lélegzetnyi.
Nimfea Természetvédelmi Egyesület (Túrkeve)
A “Nimfea” Természetvédelmi Egyesület (teljes nevén: Nimfea Környezet- és Természetvédelmi Szövetség) jelenleg a Tiszántúl egyik legnagyobb szervezete, több mint 1000 taggal, 13 jól működő helyi csoporttal (ill. tagszervezettel), és egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani. A szervezet Magyarország Alföldi régióján foglalkozik nem kormányzati szervként számos környezet- és természetvédelmi feladat ellátásával, de az elmúlt időszakban egyre több országos, sőt Kárpát-medencei feladat ellátására is vállalkozott, így működési területe is folyamatosan nő.
HUMUSZ Szövetség (Budapest)
Hulladék Szövetség 18 magyar környezetvédő szervezet által alapított független társadalmi szervezet. Fő profilja a tudatformálás a hulladékgazdákodás, az újrahasznosítás, az ártalmatlanítás, valamint a szelektív gyűjtés területén, a fenntartható, hulladékmentes életmód népszerűsítése. Előadásaik és kiállításaik nem csupán rendezvényeken és iskolákban, de fővárosi oktatóközpontjukban is megtekinthetők.
Csemete Természet- és Környezetvédő Egyesület (Szeged)
A szegedi központú szervezet erdei iskolát üzemeltet Bugacon, az oktatóközpontban, illetve nyáron gyermekeket táboroztat.
Greenpeace (Budapest)
A Greenpeace egy nemzetközi szervezet, mely a világ 41 országában rendelkezik irodával. Ezek együttműködve biztosítják az erőt ahhoz, hogy a Greenpeace szembeszálljon a szennyezőkkel és a változtatásra bírja őket, ha szükséges. A legkülönbözőbb országokból, kultúrákból és vallási felekezetekből származó, a legkülönbözőbb színű, különböző politikai nézeteket valló emberek szövetkeznek egy közös célért folytatott, erőszakmentes harcban: Földünk megőrzése magunknak és a jövőbeni generációk számára, hogy az Élet továbbra is változatos lehessen. A Greenpeace nem fogad el pénzt vállalatoktól, kormányoktól, sem politikusoktól, így őrzi meg függetlenségét. Világszerte közel 3 millió ember támogatja a szervezetet önkéntes munkájával vagy anyagilag, hozzájárulva Földünk megóvásához.
Magyar Természetvédők Szövetsége (Budapest)
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több,  mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége, fõőcélja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megelőzéséért. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve hangsúlyos szerepet játszunk Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.
EMLA Egyesület (Budapest)
A környezetvédelmi jog és a környezeti management kérdéseivel foglalkozó non-profit társadalmi szervezet, amely munkáját országos, európai és nemzetközi szinten végzi. Egyesületünk fő tevékenységei közé tartozik a közérdekű környezetvédelmi jogi tanácsadás és jogi képviselet, a környezetjogi kutatás, szakértés és oktatás, valamint környezeti management projektek lebonyolítása. Az EMLA alapító tagja a Justice and Environment szervezetnek. Az Egyesület által létrehozott EMLA Alapítvány a környezeti oktatásban tevékenykedik.
Független Ökológiai Központ Alapítvány (Budapest)
A civil szervezet egyik fő erőssége a környezettudatos építészet.