Az iskolák, óvodák, bölcsődék lettek megszólítva az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán!

Az iskolák, óvodák, bölcsődék lettek megszólítva az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán!

2020. október 14.

A november utolsó hetében megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét egyik kiemelt kategóriái az oktatási intézmények, akik már az eddigi években is számos olyan programot szerveztek, amellyel a környezettudatosságra hívták fel a gyermekek és a szülők, akcióikon keresztül pedig mindenki más figyelmét.

A mai sajtótájékoztatón a két érintett szaktárca illetékes vezetői mindenkit arra hívtak fel, hogy az eddigi lendülettel és kreativitással csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. 

A November utolsó hetébe megrendezésre kerülő európai szintű önkéntes alapon működő programsorozathoz lényegében bárki csatlakozhat, azonban a mai napot a legkisebbeknek szántuk: bölcsődék és óvodák, valamint iskolák figyelmét szeretnénk felhívni a programra és az ahhoz való csatlakozás lehetőségére.

Dr. Boros Anita az ágazatért felelős államtitkár elmondta, hogy a hulladekcsokkentesihet2020.hu/ címen minden kapcsolódó információ megtalálható, így az is, hogyan lehet regisztrálni. A központi honlapon számos hasznos ötlet is olvasható.

további cikkek

Zöld hulladék: illegális lerakás helyett legális felhasználás 2021. július 30. TMOP
Szó szerint gyilkolhat a műanyaghulladék az erdőben 2021. július 29. TMOP
HulladékRadar: mindenki segíthet, hogy tisztább legyen az ország 2021. július 27. TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.