Aki lemaradt, kimarad?

Aki lemaradt, kimarad?

2016. április 20.

shutterstock_283656011

Természetesen nem! Célunk továbbra is az, hogy minél több önkéntes vehessen részt az akcióban, így aki nem tudott előzetesen regisztrálni, de szeretne részt venni a megmozdulásban, ezt minden további nélkül megteheti.

Ehhez csupán annyira van szükség, hogy a TeSzedd! honlapján (www.teszedd.hu) keressen egy, a számára – helyszín és időpont szempontjából is – megfelelő nyílt találkozási pontot, és az akciónapon érjen oda a helyszínre a kezdés időpontjára. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – számukra is, mint minden évben, most is biztosítjuk illetve a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is gondoskodunk.

De mi is valójában az önkéntesség? A közös jó érdekében végzett cselekvés. Csináljuk akár egyedül, akár csoportban, itthon vagy külföldön, a lényeg, hogy valami olyat vigyünk véghez, mely a társadalmi értékek mellett áll, azokat gyarapítja. Nagyszerű érzés valami olyannak a részese lenni, mely nálunk valami sokkal nagyobb, hatalmasabb dolgot képvisel. Aki már vett részt hasonlóban, ismerheti ezt az egyedülálló, felemelő érzést. A tevékenység nem jár közvetlen anyagi haszonnal, és az önkéntes nem feltétlenül a saját, közvetlen környezetén segít ilyenkor, hanem az őt befogadó szervezetet támogatja munkájával. Önkéntesek teszik boldogabbá a kórházban gyógyuló gyermekeket, elvégzik a bevásárlást az idős embereknek, vagy megtisztíthatják környezetüket. Az önkéntesek bővíthetik ismereteiket, fejlődhetnek az általuk preferált területeken, segíthetik embertársaikat és ez a cselekvés nagymértékben elősegíti a társadalmi beilleszkedést. A fiatalabb korosztály tapasztalatot szerezhet, mellyel később elhelyezkedhetnek a munka világában. Nem utolsó sorban pedig, hozzájárulnak egy olyan pozitív átalakuláshoz, melynek célegyenesében egy összetartó társadalom és közösség áll.

A Teszedd! akció is egy ilyen közösségkovácsoló megmozdulás, ahol a környezetért és a jövőnkért fogunk össze. Egy életre szóló emlék, és tapasztalat, melynek kézzelfogható és szemmel látható eredményei lesznek.

további cikkek

Több mint 5000 m3 hulladéktól tisztultak meg nemzeti parkjaink 2021. július 30. TMOP
Zöld hulladék: illegális lerakás helyett legális felhasználás 2021. július 30. TMOP
Szó szerint gyilkolhat a műanyaghulladék az erdőben 2021. július 29. TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.