A környezet védelmére okít az IKSZ

A környezet védelmére okít az IKSZ

2014. szeptember 18.

Gyerekek az iskolábanSzeptemberben végigjárják a budapesti általános iskolákat, amelyekben azt mutatják meg a gyerekeknek, hogyan lehet újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött hulladékot, italos kartont. Az idén 10 éves Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a diákok környezeti érzékenységét igyekszik fejleszteni, és a szelektív hulladékgyűjtésre próbálja nevelni őket.

Konyhai robotgéppel újrapapírt gyártanak, megismerkednek a hulladékpiramis és az ökológiai lábnyom fogalmával – a gyerekek fejébe játékos feladatokon keresztül, élménypedagógiai módszerek segítségével csepegtetik a környezettudatos Gyerekek szelektív gyűjtés az iskolábangondolkodásmóddal kapcsolatos tudást.

A környezeti nevelési program keretében megszervezett órákon a tanulók olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy hogyan előzhetik meg a hulladékképződést, mi történik az italos kartonok újrahasznosítása során, és mi történik a lerakókra kerülő hulladékokkal.

Egy kisfilmen még azt is megmutatják a gyerekeknek, milyenné válhat Magyarország klímája 2050-re, ha nem figyelünk a környezetünkre.

A non-profit szervezet a környezetvédelmi tanórákat egyelőre a főváros V., XI., XIV. kerületeiben indítja el, a folytatást, bővítést jövő januártól tervezik.

Szelektív gyűjtés és újrahasznosítás

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.