Ismét KUKAkulTúra: nyílt napon mutatják be tevékenységüket a hulladékkezelők

Ismét KUKAkulTúra: nyílt napon mutatják be tevékenységüket a hulladékkezelők

KUKAkulTÚRAA tavalyi sikerre való tekintettel az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) idén is megrendezi a Hulladékkezelők Nyílt Napját. Október 5-én országszerte több mint 60 helyszínen várják a hulladékkezelők az érdeklődőket.

A szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással kapcsolatban még mindig rengeteg tévhit forog közszájon. Gyakran hallani ilyen szkeptikus vélekedéseket: „Minek gyűjtsem szelektíven? Úgyis összeöntik!”, „Mások is így csinálják – miért pont én szelektáljak?”, „Végül úgyis a lerakóba kerül minden…”

A negatív attitűdökön, a tájékozatlanságon alapuló téves elképzeléseken hivatott változtatni az immár másodszor megrendezésre kerülő KUKAkulTÚRA, vagyis a Hulladékkezelők Nyílt Napja.

2013. október 5-én a KUKAkulTÚRA résztvevői megismerkedhetnek a legújabb eljárásokkal, a szelektív gyűjtés fontosságával és a feldolgozás folyamatával, emellett rácsodálkozhatnak arra is, mi minden készülhet az újrahasznosítás során. A szervezők hívják és várják az iskolai csoportokat, a családokat és minden érdeklődőt az országos számos pontján megtalálható vállalkozások telephelyein. E listát az érdeklődők a www.szelektalok.hu/kukakultura honlapon találhatják.

„A KUKAkulTÚRA egyik, nem titkolt célja a tudatos vásárlásra való felkészítés, ezzel a hulladékképződés megelőzése, a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztése és a szemléletformálás. A Hulladékkezelők Nyílt Napja keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé és esetleg kedvet kapnak a kapcsolódó szakmák elsajátításához, vagy éppen vállalkozás indítására, hiszen “az információszerzés és a tanulás egyik legjobb módja a személyes tapasztalás, azaz ha mindenki a saját szemével látja, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal” – avat be a kezdeményezés értelmébe Török Szabolcs az OHÜ Nonprofit Kft. szóvivője.

A KUKAkulTÚRA helyszíneinek és programjainak teljes listája megtekinthető a www.szelektalok.hu/kukakultura weblapon.

további cikkek

Erdők-mezők tisztasága: ezért fontosabb, mint hinnéd! hírek
Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.