Januárban 12 milliárd forintos támogatási programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium az építőipari ágazat vállalkozásai számára

Januárban 12 milliárd forintos támogatási programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium az építőipari ágazat vállalkozásai számára

2020. december 30.

A rendkívül népszerű ÉPÍTŐ támogatási program immáron ötödik alkalommal kerül kiírásra, ezúttal kifejezetten a koronavírus-járvány építőiparra gyakorolt negatív hatásának enyhítése kerül fókuszba. Az ÉPÍTŐ-5 program célja az az építőipari kis- és középvállalkozások, továbbá 1-9 fő létszámú, főtevékenységként tervezési, egyéb mérnöki tevékenységet ellátó mikrovállalkozások technológiai fejlesztéseinek, gépbeszerzéseinek, újraiparosítási célt szolgáló beruházásainak finanszírozása vissza nem térítendő támogatással, amely által a vállalkozások hatékonysága, termelékenysége javul, emellett a program kiemelten kezeli a képzések, továbbképzések támogatását is a kapacitáshiány csökkentésének érdekében.

Magyarország kormánya az építőipart továbbra is stratégiai ágazatnak tekinti, ennek nyomán kerültek bejelentésre a Gazdaságvédelmi Akcióterv beruházási támogatásai, illetve a lakóingatlan-piacon a jövő év január elsejétől életbelépő támogatások. Mindemellett az is kiemelten fontos, hogy az ágazat kellő kapacitással, megfelelő technológiai és infrastrukturális feltételekkel rendelkezzen, hiszen az elkövetkező években óriási mennyiségű infrastrukturális beruházások megvalósulását tervezi az állam. Ehhez kíván a Kormány segítséget nyújtani az ÉPÍTŐ-5 támogatási konstrukció kiírásával, mely során összesen 12 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt majd az állam az ágazat számára.

A támogatási program részletes tájékoztatója és a kiírás 2021 januárjában fog megjelenni a www.kormany.hu és a www.emi.hu felületén.

további cikkek

Több mint 5000 m3 hulladéktól tisztultak meg nemzeti parkjaink 2021. július 30. TMOP
Zöld hulladék: illegális lerakás helyett legális felhasználás 2021. július 30. TMOP
Szó szerint gyilkolhat a műanyaghulladék az erdőben 2021. július 29. TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.